Plation Drijvers

163PNK-
    Levertijd:14 dagen
Bestel
  • Beschrijving

Heeft u een drinkwatertank aan boord van uw boot, jacht, caravan of camper? Met een Plation drijver blijft uw drinkwater langdurig fris en veilig!

Plation drijvers zijn uniek en

houden het drinkwater fris en veillig

voorkomen vervuiling in watertank en leidingen

werken 2 seizoenen lang zonder er naar om te kijken

zijn zeer eenvoudig te installeren en vragen geen onderhoud

De Plation drijver

Plation drijvers zijn speciaal ontwikkeld voor toepassing in drinkwatertanks en kunnen via het mangat/inspectieluik (type PNK) in de tank geplaatst worden. De zilver-keramische bollen zitten in een kunststof drijver waardoor de bollen zich altijd onder het wateroppervlak bevinden en optimaal werken. Vanuit de zilver-keramische bollen komen volgens een natuurlijk proces heel geleidelijk zilverionen vrij die zich in het water verspreiden. De zilverionen conserveren het drinkwater waardoor het drinkwater langdurig fris en veilig blijft. Zelfs bij langdurige stilstand van het water!

Hoe groter de inhoud van de tank, hoe meer zilverionen aan het water moeten worden toegevoegd en hoe groter de drijver en het aantal benodigde Plation bollen is.

Technische specificaties Plation drijvers

Type drijver

Inhoud watertank

Plaatsing

Plation bollen

Diameter drijver

Levensduur

Prijs inclusief BTW

PNK-75

tot 75 liter

mangat

3

30 mm

1 jaar of 2 seizoenen

€ 42,50

PNK-150

tot 150 liter

mangat

4

30 mm

1 jaar of 2 seizoenen

€ 52,50

PNK-250

tot 250 liter

mangat

5

30 mm

1 jaar of 2 seizoenen

€ 62,50

PNK-400

tot 400 liter

mangat

8

30 mm

1 jaar of 2 seizoenen

€ 92,50

PNK-500

tot 500 luter

mangat

10

30 mm

1 jaar of 2 seizoenen

€ 107,50

PNK-750

tot 750 liter

mangat

12

30 mm

1 jaar of 2 seizoenen

€ 125,00

PNK-1000

tot 1000 liter

mangat

14

30 mm

1 jaar of 2 seizoenen

€ 140,00

PNK-2000

tot 2000 liter

mangat

18

30 mm

1 jaar of 2 seizoenen

€ 175,00

 

De Plation drijver van het type PNK heeft een diameter van 30 mm en is alleen geschikt voor drinkwatertanks mét een inspectieluik of mangat. De inhoud van de watertank bepaalt de grootte van de drijver.

U kunt de drijver eenvoudig via het inspectieluik in uw drinkwatertank plaatsen. De drijver kan gewoon los in de tank ronddrijven voor een optimaal resultaat. Om de werking van de Plation drijver te garanderen is het van belang dat de tank voor plaatsing van de drijver schoon is (zie TIP! schoonmaken tank met HADEX).

Levensduur

De keramische bollen bevatten voldoende zilver om het water in de tank bij continu gebruik gedurende een periode van 1 jaar veilig te houden. Na deze periode dient de Plation drijver vervangen te worden. Indien de watertank niet continu gebruikt wordt (bv. alleen gebruik tijdens vakantie- of vaarseizoen), heeft de drijver een levensduur van 2 jaar = 2 seizoenen. Wij adviseren om na het seizoen het water af te tappen zodat de tank en de leidingen geen water meer bevatten. U kunt de Plation drijver dan uit de tank halen en op een droge donkere plaats bewaren. Vervolgens kunt u de drijver het jaar erop weer terug in de drinkwatertank plaatsen. De Plation drijvers hebben verder geen onderhoud nodig.

Tips voor gebruik

Na plaatsing van de drijver kunt u de verspreiding van de zilverionen in de tank bevorderen door een deel van het water te verversen. Hierdoor wordt stroming in de tank gecreëerd, hetgeen het vrijkomen en de verspreiding van de zilverionen in het water bevorderd.

Bij ' vervuilde' tanks, die u herkent aan muf/dood water en/of aanslag aan de binnenkant van de tank dient u de tank eerst grondig te reinigen met een geschikt desinfecterend middel. Wij adviseren hiervoor gebruik te maken van Hadex. Na reiniging en uitspoelen van de tank kan de Plation drijver in de tank geplaatst worden.

Ook voor de periodes waarin u geen gebruik maakt van het drinkwater in de tank adviseren wij u de tank volledig af te vullen met water. De zilverionen houden het water in goede conditie en zorgen er ook voor dat leidingen en tank schoon blijven. Bij (half) lege tanks bestaat het gevaar van schimmel- of algvorming voor het deel dat niet onder water staat.

Tip! Schoonmaken tank met HADEX

  1. Laat de tank volledig leeglopen en verwijder eventuele aanslag en vuilresten.
  2. Vul de tank met water en HADEX in de juiste verhouding.
  3. Open alle drinkwatertappunten zodat ook het hele leidingnet met HADEX wordt gevuld. Laat dit 6 uur in tank en leidingen inwerken.
  4. Spoel daarna tank en leidingen een paar keer goed door met vers drinkwater.
  5. Vul de tank met vers water en plaats de Plation drijver in de watertank.