EFOY Brandstofcellen

157224
    Levertijd:14 dagen
Bestel
  • Beschrijving

Extreem stil. U kunt de stroom voor meerdere weken eenvoudig meenemen. De brandstofcel wordt volautomatisch bijgeladen. Aangedreven met schone methanol. Door een geintegreerde laadregelaar wordt de EFOY fuel cell direct op de accu aangesloten worden. Daarna laadt de EFOY fuel cell de accu geheel automatisch op. Gering verbruik: een 10l tankpatroon maakt u tot 4 weken onafhankelijk. Eenvoudige montage met montage. EFOY-brandstofcellen dragen het CE-keurmerk en vervullen alle strenge Europese richtlijnen met betrekkening tot zekerheid, gezondheid en milieu. Technische gegevens : oplaadcapaciteit 600 Wh/dag, 50 Ah/dag, nominale spanning 12V, nominale stroom 25W. Methanol-verbruik: 1,1 l/kWh, 1,3 l/100Ah, geluidsnivo 20dB(A) op 7m afstand/33dB(A) op 1m afstand. Aanbevolen batterijen: 12V lood-accumulatoren (lood-zuur of lood-gel) met 10-100Ah capaciteit. Afstandsbediening met datakabel, montageplaat en tankpatronenhouder met riem, oplaadkabel, afgasslang, warmteafvoer, service-kit, bedienings- en inbouwhandleiding voor woonmobielen. Geschikt voor verwarming en verlichting. Afmeting: L43,5xB20xH27,6cm.

Gewicht ongeveer 8 kg

Stroomzorgen behoren tot het verleden, want de mobiele energievoorziening is altijd bij de hand. De EFOY-brandstofcel bewaakt continu de lading van de accu en begint volautomatisch met het bijladen, zodra er een bepaalde minimale waarde wordt bereikt. Wanneer de accu vol is, schakelt de brandstofcel net zo automatisch terug naar de ruststand. En dat doet hij niet alleen heel geluidsarm en zonder toedoen van de gebruiker, maar ook nog milieuvriendelijk en op ieder tijdstip van de dag. Dus gewoon altijd, wanneer er stroom nodig is. De tijden zijn voorbij, waarop men met een vrezend oog op de spanningsweergave van de accu keek om te zien of de energie nog voldoende is voor de tweede helft van een voetbalwedstrijd.

De vergelijking van de dagelijkse energieopbrengst van de EFOY-brandstofcel met een zonnepaneel met 100 Wp verduidelijkt de afhankelijkheid van de zonnepanelen van locatie en jaargetijde. Zelfs in Zuid-Europa bereikt het zonnepaneel onder optimale omstandigheden niet het prestatievermogen van de EFOY 600. In Midden- en Noord-Europa zal het gemiddelde dagelijks vermogen tussen mei en augustus nauwelijks boven de 400 Wh stijgen. Tijdens de wintermaanden is het zonnepaneel zelfs in Zuid-Europa geen oplossing, omdat het geen noemenswaardige bijdrage bij de dagelijkse energiebehoefte levert.
(Bron: NASA surface meteorology and solar energy)

Basisstroomvoorziening
Wanneer voor de basisstroomvoorziening moet worden gezorgd is de EFOY 600 of de EFOY 900 de juiste oplossing. Vooral campers die hoofdzakelijk in het voorjaar en in de herfst onderweg zijn, kunnen op die manier hun basisbehoefte aan stroom dekken. Winterreizigers kunnen de onafhankelijkheid tenminste verlengen. Ook als aanvulling bij het zonnepaneel zijn de EFOY 600 en de EFOY 900 goed geschikt.

Comfortabele stroomvoorziening
Wie in de camper elektrische apparaten net zo wil gebruiken als thuis, krijgt al gauw te maken met de beperkingen van de mobiele stroomvoorziening. De EFOY 1200 of de EFOY 1600 zorgen voor de juiste oplossing voor iedereen die ook onderweg het comfort dat ze gewend zijn, niet wil missen. Zelfs in de winter zorgen de twee producten voor volle accu's en maken het mogelijk om vrij te staan - onafhankelijk van het weer en het jaargetijde.

Geschikte verbruikers zijn verlichting, waterpomp, TV/SAT en verwarming.